Hoofdvraag : Welke veranderingen heeft de mens aangebracht in het natuurlandschap? Deelvragen : -Waarom zijn de tegewoordige polders destijds drooggelegd? -Waarom liggen er zoveel sloten in de polder? -Waarom is er een ringvaart gebouwd om de polder? Antwoord op de deelvraag: ?Waarom zijn de tegewoordige polders destijds drooggelegd?? Waarom het beemstermeer, het Purmermeer en het Wijde Wormermeer zijn drooggelegd? Daar zijn vier redenen voor, namelijk: In de middeleeuwen waren vaak hevige stormenmet harde westenwinden die het slappe veen wegsloegen. In de 17e eeuw beschikten onder andere Amsterdamse kooplieden over veel geld dat ze hadden verdiend met de handel op Indi?. Dit gebruikten ze om de aanleg van nieuwe landbouwgrond in de droogmakerijen te betalen. Een van deze heette van Os. Vandaar dat een van de mooiste en oudste boederijen in de Beemster zo heet. De windwatermolens werden steeds beter zodat steeds grotere oppervlakten leeggemalen konden worden. De Beemster is met maar liefsst 50 molens drooggemalen. Ook vond men de zogenaamde molengang uit. Voor de aanleg van de ringdijken en vaarten had je veel personeel nodig. Alles moest met de hand gebeuren. De ringdijk van de Beemster is 37,5 kilometer lang en is geheel met de hand gegraven.
Antwoord op de deelvraag: ?Waarom liggen er zoveel sloten in en dijken om de polder?? Onze omgeving bestond in de tijd dat het werd ontwaterd uit een bijna geheel aaneengesloten veengebied. Het gebied was bijna onbewoonbaar, omdat veen voor ongeveer 80 ? 90 procent uit water bestaat. Om dit gebied bruikbaar te maken, moesten de mensen dus sloten gaan graven om het gebied te ontwateren. Dit hebben ze zeer uitgebreid gedaan. Alle sloten in de polder zijn met mensenhanden gegraven. In de veenwidegebieden zie je dus veel, rechte en brede sloten. Als er toch een kronkel in zit, dan komt dit door een vroeger stroompje. Een nadeel van deze ontwatering is nog steeds inklinking. Het veenweidegebied lag 1000 jaar geleden boven nul meter NAP (dit weten d.m.v. een kaart van nederland un de Romeinse tijd).
Submitted Becomes The Property Of Findfreeessays Een Het Van
We require that you submit one of your own papers. This helps findfreeessays. com grow and add new papers! All data submitted becomes the property of findfreeessays. com and you give up all legal rights to it! We only accept original papers, do not submit copyrighted material! We require that you submit one of your own papers. This helps findfreeessays. com grow and add new papers! All data ...
Nu ligt het er onder en zijn er dus dijken nodig. Antwoord op de deelvraag : ?Waarom is er een ringvaart gebouwd om de polder?? Waterland is een nat gebied. Maar ook grotendeels een veengebied. In natte tijden moeten we veel water wegpompen, maar in droge tijden moeten we water toevoeren, voorla in de veengebieden. Als deze veengebieden uitdrogen klinken ze nog verder in en dat is niet de bedoeling. Het water uit de veenpolders of droogmakerijen wordt in de ringvaarten gepompt. Het water van de Purmerringvaart wordt bij Monnickendam in de Gouwzee gepompt en het water van de Beemster in het Noord-hollands kanaal. Het water van het Noord-hollands kanaal wordt bij Den Helder de Waddenzee in gepompd. Zo zie je dat alles eigelijk om die ringvaart gaat, anders zou het al lang zijn ondergelopen. Conclusie en tevens antwoord op de hoofdvraag: ?Welke veranderingen heeft de mens aangebracht in het natuurlandschap?? Tot eind 19e eeuw veranderde er weinig. Rond 1880 werd de spoorlijn Amsterdam-Hoorn-Enkhuizen aangelegd. dwars door het veengebied. De mensen hebben behalve deze wijziging in het landschap ook het hele orginele landschap veranderd. Eerst hebben ze de verschillende meren drooggelegd, daarna hebben ze daar kavels op die grond gemaakt.
Er zijn door de mensen sloten gegraven en er zijn daar molens neergezet om het water af te voeren. Er zijn wegen aangelegd voor de boeren die daar verbouwden. Dus je kan bijna wel stellen dat het geen natuurlandschap is, maar een cultuurlandschap. Er is echt bijna niets meer terug te vinden van het echte landschap met de vele grote meren. Hoofdvraag: Welke veranderingen zijn in deze periode te zien en geef hiervoor een verklaring? Deelvragen: – Hoe verklaar je de snelle stadsuitbreiding? – Wat is er veranderd op het gebied van infrastructuur? – Wat is er veranderd op het gebied van akkerbouw? Antwoord op de deelvraag: ?Wat is er veranderd op het gebied van infrastructuur?? Er is heel erg veel veranderd m.b.t. de infrastructuur, het begon eigelijk al met die spoorlijn die dwars door het veengebied werd aangelegd. Het was geen vooruitgang voor het landschap, maar de lijn was productief, want nog steeds maken vele mensen er gebruik van om bij hun werk te komen. Sindsdien zijn er vele wegen bijgekomen, zoals bijvoorbeeld de A-7, Hoorn-Amsterdam, ook deze zorgt ervoor dat mensen sneller en efficienter naar en van werk kunnen reizen. Dus deze weg heeft de economie vooruitgeholpen.
The Essay on Het Machgetal Van Worden Formule
4 De numeri eke ui twerking van de vliegproef De berekening van de CL en de CD waarde gebeurt voor het achtste meetpunt. De andere punt en worden uiteraard analoog berekend. De gegevens voor het achtste meetpunt zijn: H = 22980 ft 0. 3048 = 7004 m V = 129 knot 1. 852 / 3. 6 = 66. 4 m / s FUD = 927 lbf 0. 45359 9. 80665 = 4205 N Tt = – 33. 24? C+ 273. 15 = 239. 91 K AOA = 6. 7? FFL = 308 lbf ...
Hoogspanningsmasten, silo?s etc. helpen mee aan het feit dat steeds meer bedrijfen naar Waterland komen. Antwoord op de deelvraag: ?Wat is er veranderd op het gebied van akkerbouw?? Vanwege de steeds beter wordende technieken en systemen, werden er ook machines voor de akkerbouw bedacht. Tractors zijn daar een mooi voorbeeld van. Voordat boeren hun machines hadden, maakte het niet zo heel veel uit of je gebied nou een groot geheel was og dat het kleinere delen waren. Toen ze eenmaal machines kochten besefte ze dat het een stuk sneller en eenvoudiger zou zijn als het land een geheel rechthoek zou zijn. Daarom gingen boeren ruilen en zo kregen ze rechthoekige kavels. Antwoord op de deelvraag: ?Hoe verklaar je de snelle stadsuitbreiding?? Doordat mensen sneller en gemakkelijker op de plek van bestemming konden komen, gingen mensen op andere plekken wonen dan waar ze werkten, deze werden later forensen genoemd. Mensen gingen dus buiten de grote stad, zoals Amsterdam, wonen, omdat het daar ten eerste minder druk was en ten tweede was de lucht minder vervuild omdat er weinig tot geen bedrijfen waren. Ze gingen iets daar buiten wonen zoals in Purmerend, zodat ze niet al te ver woonden van hun werk, maar toch weg waren uit de stad. Purmerend ging de veenpolders en later de droogmakerij de Purmer bebouwen. In de 60-er jaren met hoogbouwflats, die de horizon aantasten. Omdat veel van deze mensen hun kinderen in Purmerend bleven wonen werden er nog meer woningen en wijken bijgebouwd, zoals de Gors en Purmerend-Overwhere. Antwoord op de hoofdvraag: ?Welke veranderingen zijn in deze periode te zien en geef hiervoor tevens een verklaring.?
The Essay on Hubble Space Telescope Hst Universe Images
The Hubble Space Telescope The Hubble Space Telescope is one of the worlds most powerful earth-orbiting reflecting telescopes. With its capability of producing images from any wavelength, the HST is the eyes of the universe for scientists on earth. The HST has a capability of operating at any wavelength from a near infrared level to a visible range to an ultraviolet level. Because of this ...
Het antwoord op de hoofd vraag is niet zo moeilijk meer nadat ik de deelvragen heb beantwoord. Purmerend groeit enorm, vanwege betere vervoersmiddelen. Zo kunnen mensen makkelijker en sneller bij hun werk komen , hierdoor kunnen ze buiten de grote stad, zoals Amsterdam, gaan wonen. Zo gingen veel mensen in Purmerend wonen en werden er veel wijken bijgebouwd. Boeren konden betere machines kopen, zodat alles sneller en efficienter ging, zo produceerden ze ook veel meer, hiervoor was het wel handig als ze een groot aaneenliggend rechthoekig stuk land hadden. Boeren gingen ruilen om hiervan in bezit te komen, ruilverkaveling. Gemeenten gingen meer wegen aanleggen om er voor te zorgen het groeiend aantal weggebruikers nog makkelijker bij hun werk konden komen. Fabrieken werden opeen gegeven moment buiten de stad geplaatst op een apart industrieterein. Om die tereinen en steden van stroom te voorzien werden er veel hoogspanningsmasten neergezet, zo ontstond er een betere infrastructuur.